петак, 19. фебруар 2010.

Za sportski Negotin


Danas je Negotin posetila Snežana Samardžić Marković, ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije. Srdačnu dobrodošlicu ministarki su poželeli članovi OO G17 PLUS i članovi Pokreta "Živim za Negotin".


U konferencijskoj sali hotela "Inex" održan je sastanak sa predstavnicima većine sportskih klubova u našoj opštini.Ministarka je najpre pomenula prioritete svog ministarstva koji se ogledaju u podsticanju sporta u školama, izgradnji sportskih terena i razvoju vrhunskog sporta u Srbiji. Napomenula je da saradnja sa lokalnim samoupravama mora biti intenzivirana, i da se očekuje inicijativa lokalnih vlasti po pitanju projekata. Navela je primere uspešne saradnje sa velikim brojem lokalnih samouprava koje su rezultirale izgradnjom značajnih sportskih objekata u tim sredinama. Takođe je navela da takvih inicijativa nije bilo proteklih godina iz opštine Negotin. Svoje probleme i predloge izneli su predstavnici fudbalskog, rukometnog i košarkaškog kluba.


U pratnji sportista, sportskih radnika i članova koalicione liste "Živim za Negotin - G17 PLUS - Boško Ničić", ministarka je obišla halu sportova. Utisak je da je bila vidno razočarana i neprijatno iznenađenja stanjem objekta. Ministarka je izjavila da stoji na raspolaganju sportistima Negotina u smislu maksimalne pomoći za potpunu sanaciju objekta. Pozvala je buduću lokalnu vlast da uputi adekvatne projekte, uz napomenu da je Negotin poznat kao grad sporta, te da omladina i sportisti našeg grada zaslužuju mnogo bolje sportske objekte i terene.




Posebno interesovanje ministarka je pokazala za rukometni klub "Hajduk Veljko". Trener rukometaša, Aleksandar Jerkan, upoznao je ministarku sa istorijatom kluba i pokazao trofejnu salu ovog uzornog sportskog kolektiva. Jerkan je napomenuo trenutne finansijske probleme kluba i ujedno se zahvalio za donaciju Ministarstva sporta. Takođe je napomenuo da u našem rukometnom klubu stasava izuzetno talentovana mlada ekipa, koja će nastaviti tradiciju i pred kojom se nalazi izuzetna perspektiva.


Na kraju posete ministarka je obišla osnovnu školu u Karbulovu.

5 коментара:

  1. Поштовани блогери,

    После извесног времена отворили смо наш блог, „СПС Неготин“, с намером да наше грађанство упознамо с нашим програмом и тиме укључимо у предизборну активност, за 7. март 2010. године. Као што је познато, ми не желимо да водимо испразне полемике, које су углавном испуњене мржњом, нетолерантношћу, некултуром, него да водимо нормалан, аргументован дијалог, како бисмо дошли до што бољих предлога и решења за опоравак Неготина и Крајине и за што успешнији развој. Рачунамо на вашу сарадњу. У то име вас срдачно поздрављамо и захваљујемо. Добро дошли на наш блог.

    ОдговориИзбриши
  2. Da li dolazite u petak u Prahovo ili ne?
    Ako da, u koliko sati? Hvala.!

    ОдговориИзбриши
  3. Nemam običaj da komantarišem nešto što nije vezano za temu posta. Ovog puta moram da prekršim pravilo i da Vas zamolim da apelujete na svoje aktiviste da plakate koje cepaju ne bacaju gde stignu. Ovo je dobronamerna kritika koja samo moze da Vam pomogne.
    Unapred zahvaljujem!
    Istu molbu ću uputiti i ostalim učesnicima u predizbornoj trci.

    ОдговориИзбриши
  4. Za MAX PRODUCTION:
    U Prahovu smo u sredu, 03.02.2010.,sa ministrom koji će biti prijatno iznenađenje. Pozdrav i V E L I K O izvinjenje što smo "omanuli" prošlom prilikom ( nije do nas, sa lokala, verujte ! )

    Za "blogger-a ...":
    Ni jedan, ali ni jedan (podvučeno) aktivista G17 PLUS ne lepi niti cepa bilo čije plakate. Potpuno ste u pravu, i delim Vaše mišljenje.
    Nakon formiranja lokalne vlasti zatražićemo javno da sve stranke skinu svaki svoj plakat sa svih površina koje nisu za to predviđene. Ukoliko to ne učine u određenom roku, tražićemo da opština to uradi iz svojih sredstava, jer Negotin mora biti čist grad.

    ОдговориИзбриши
  5. P.S. Omaška, naravno da je u pitanju 03. mart, a ne februar !

    ОдговориИзбриши