недеља, 14. фебруар 2010.

Pivnice, vinogradi i "Vino Grade"

Dobro je poznato da naše područje pripada vinskoj kulturi. Vinska kultura danas sve više pripada modernoj kulturi. Ona uključuje kompleksna znanja o vinu, njegovoj istoriji, vinogradima, podrumima, preko enofilije i filozofiranja o vinu, do njegove uloge u ugostiteljstvu i turizmu. Vina ima na hiljade vrsta a samo kod nas postoji oko 700 vrsta vina. Vino se, po tradiciji vezuje za Dionisa (po Grcima), Bahusa (po Rimljanima), Noja (po Jevrejima), Ozirisa (po Egipćanima) ...
A zapravo pripada čovečanstvu.


 Danas je u selu Rogljevu naš domaćin bio Gradimir Stanković - Grade, vlasnik nadaleko čuvenog podruma vina "VINO GRADE".
 
Nakon obilaska vinograda i vinskog podruma, ljubazni domaćin ugostio nas je u svojoj pivnici.
U izuzetno prijatnom etno ambijentu, sa pogledom na selo Rogljevo, imali smo zadovoljstvo da uživamo u proizvodima ovog vinskog podruma. Domaćin nam je predstavio razne voćne rakije kao i nekoliko vrsta belih i crvenih vina, proizvedenih i negovanih u podrumu "VINO GRADE".
Čini nam čast i zadovoljstvo da se ovaj uzorni domaćin i poznati vinar nalazi na odborničkoj listi  "Živim za Negotin - G17 PLUS - Boško Ničić".

Interesantni linkovi o vinu:
Podrum Vino Grade Rogljevo
Vinarija
Vino je tajna - Vinska kultura za neupućene

2 коментара:

  1. I vi ste mi neki političari. Uopšte niste provokativni. Ne svađate se, ne ogovarate. Pa kako vi mislite da pobedite? Kao da ne znate pravila estrade: važno je da se za vas čuje, što skandaloznije to bolje. Pratite li vi druge blogove? Vidite li kako se “čašćavaju” međusobno? Ko kroše, ko aperkat, ko nogom u cevanicu. To je politika. A vi? Sport, privreda, ekonomija. Kao da je neko video vajdu od toga. Tako se glasovi ne dobijaju. Nego, udri brate, razvaljuj!

    ОдговориИзбриши