четвртак, 11. фебруар 2010.

Počelo je počelo ...

Juče je u Negotinu boravila visoka delegacija stranke G17 PLUS, na čelu sa Vericom Kalanović,  potpredsednicom stranke i ministarkom za Nacionalni investicioni plan. 


Pored ministarke i predsednika IO G17 PLUS, Milana Đokića, naš grad je posetio i Boško Ničić, nosilac izborne liste "Živim za Negotin - G17 PLUS - Boško Ničić". 
***
Nakon dočeka u prostorijama stranke G17 PLUS, gosti su najpre obišli objekte nekadašnjeg mlina i pekare, koji su sada vlasništvo Dragiše Živkovića. 


Vlasnik je ministarki predočio svoje planove u smislu potpune revitalizacije mlina i pekare, sa mogućnošću otvaranja oko 150 novih radnih mesta. Podsećanja radi, ovaj mlin po svojim kapacitetima bio je na trećem mestu u SFRJ ! Ministarka je obećala pomoć u realizaciji i izrazila zadovoljstvo zbog postojanja mogućnosti otvaranja novih radnih mesta.
***
U nastavku posete ministarka se susrela sa Zoranom Spajićem, vlasnikom kompanije "SPAJIĆ" D.O.O.


Za sve goste je bila upriličena izuzetna video prezentacija o kompaniji, a gosti su pokazali izuzetno interesovanje za proizvode ove kuće koji su jedinstveni na svetskom tržištu ! 


Treba naglasiti da je "SPAJIĆ" kao kompanije izborila status među 10 najuspešnijih u Srbiji u 2009. godini. Najuspešnije firme, po rečima ministarke, biće u mogućnosti da u narednom periodu koriste izuzetno povoljne razvojne kredite.
***
Dom za stara i onemoćala lica "HELP" u Radujevcu  predstavlja izuzetan objekat ove namene u Negotinskoj Krajini.


Vlasnica i menadžerka ustanove su detaljno informisale prisutne o nastanku i radu doma, naveli planove za razvoj i proširenje kapaciteta. Dogovorena je saradnja sa Zdravstvenim centrom u Negotinu.
***
Obilazak vinarije "MATALJ" bila je prilika da se ministarki prezentira još jedan uspešni mali privrednik u našoj opštini. 


Njegovo ime je Nikola Mladenović , a nama je posebno zadovoljstvo da se Nikola nalazi na našoj odborničkoj listi.
***
U završnom delu posete održan je sastanak sa svim odbornicima i članovima stranke G17 PLUS i Pokreta Živim za Negotin. 


 

 



U prepunoj sali bioskopa prisutnima su se obratili Verica Kalanović, Vladimir Đuričić, Tihomir Milovanović, Milan Đokić i Boško Ničić.
***
Zajednički zaključak bio je: POBEDA ZA NEGOTIN !

18 коментара:

  1. A kad ćete da napravite tu infrastrukturu? Vidim da imate podršku ministarke vezano za razvoj turizma...put vina..
    Samo još recite kada će to biti, ako kojim slučajem osvojite vlast? Ili eventualno, ako participirate, nek bude opcija 2.?
    Dajte konkretno. Verujem da kada se nešto obeća, elementarno je da se da i rok.

    ОдговориИзбриши
  2. Lepo rečeno. Evo konkretno "put vina", do Rajca ima 30km od toga 12 solidnih (do skretanja za granični prelaz) i 18 katastrofalnih. Kada će biti moguće sprovesti u delo - izgradnja novog ili proširenje i reparacija starog puta? Svaka čast Matalju, ali teško da će turisti doći da gledaju njegovu vinariju, toga ima svuda to je industrija. E, a za pivnice nam treba put, pa gospodo da čujemo konkretno???

    ОдговориИзбриши
  3. Ne znam da li ste u proteklim godinama, tokom više kampanja za republičke i lokalne izbore, od nekih političkih opcija i stranaka dobili "konkretna" obećanja i "konkretne" rokove u vezi navedene infrastrukture ? I ako ste ih dobili, da li je neko to ispunio !? A bilo je moćnih kandidata a zatim premijera, kao i sposobnih ministara infrastrukture (setite se samo poslednje dvojice, kao i aktuelnog). Infrastruktura za "put vina" nije samo 12 + 18 km. To je i put od Paraćina do Negotina. E, vidite, upravo sledeće godine treba da počne realizacija "istočnog koridora auto puta", od Paraćina do Zaječara. I to će biti velikim delom finansirano sredstvima NIP-a. O tome je ministarka Kalanović govorila, i to je zadatak koji je pred nama ! Valjda će tom poslu, i to bez "kraduckanja", biti pridodat i deo puta o kome govorite. Ubeđeni smo da hoće ! Da malo pojasnim, koliko mogu, s obzirom da mi niskogradnja nije specijalnost: taj put ( PN - ZA ) biće sa po dve trake u svakom smeru. E, pa kako da Vam neko danas odmah, u Negotinu da rokove ? To je neozbiljno i nemoguće. To zavisi od mnogo okolnosti. Siguran sam da neće biti "pre roka", ali da će biti realizovan. U protivnom, ništa od razvoja "Istočne regije", pa ćemo onda pijuckati vino u Rogljevu i Rajcu, natenane, u miru i tišini, bez znatiželjnih turista. Kao i do sada !

    ОдговориИзбриши
  4. E pa moram da priznam da ste mi sada "otvorili oči". Nisam znao da je sastavni deo "puta vina" i put Paraćin-Zaječar. Po istoj analogiji, tu je onda i put Bg-Pn, pa tako sve do granice, bilo sa Madjarskom, Hrvatskom, Bugarskom ili kojom već... Ako uzmemo u obzir otvaranje prelaza Kusjak i hipotetičku pretpostavku da će turisti iz Evrope preko Rumunije ulaziti u Srbiju, onda možemo zanemariti ovaj put Paraćin-Zaječar i okrenuti se samo ovom malom parčetu putne mreže za koju ustvari većina misli(bar u opštini Negotin) da je najuže grlo tkz. "puta vina".
    Ako sam dobro shvatio, a mislim da jesam, g-đa Kalanović je ustvari mislila na taj deo puta, Paraćin-Zaječar, sve u svrhu predizborne kampanjea a vama kao i nama ostaje da se nadamo da ćemo se "prišljamčiti" uz istočni koridor auto-puta!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Valjda Vam je jasno da mi iz Negotina godinama idemo "putem vina" i da nam ne smeta što je tih 18 km u lošem stanju, ako želimo da tuda prođemo. I ko god dođe u Negotin da bi obišao neke od pivnoca, zanemari tih 18 km i prođe ... Muka je doći do Negotina. Em daleko, em loši putevi. Inače novi put Paraćin - Zaječar planiran je mnogo ranije pre nego je "jednog četvrtka" uveden privremeni organ upravljanja u Negotinu, tako da to nije smišljeno u predizborne svrhe.

    ОдговориИзбриши
  6. Te "okolnosti" mene doktore i plaše. Znam za plan PN-ZA, kao i za priču o putu preko Požarevca, ali za te priče znam već desetak godina. Koridor 10 je prioritet svih vlada od 1990 na ovamo, i još nije gotov, a put PN-ZA u fazi "treba da počne realizacija", no ajde da sam ja skeptik a Vi u pravu.
    A što se tiče tih 18km, koga god da sam doveo na pivnice, a bilo ih je, svi su se žalili na tu deonicu puta. Naravno samo u odlasku, u povratku im ista nije smetala.;-)
    Ta deonica smeta meni, a siguran sam i svim Negotincima koji se zapute put pivnica, a da ne pričamo o 5 pružnih prelaza od kojih jedan ima branike...

    ОдговориИзбриши
  7. Prosto se stidim sto sam Negotinac i pitam se dali mi stvarno ne vidimo probleme ovog kraja ili ih namerno zaobilazimo.Turizam u pimnicama koje nisu imale uslov ni pre sto godina za duzi boravak od dva sata mislim da bi bio absurdan, i verujem da imaju mnogo vecu reklamu tako da svako ko jedanput vidi pimnice nikad se vise ne vraca.Molim vas pa i sami vlasnici su ih davno napustili. Dok se vi raspravljate o putevima vina zaboravljate da su nam putevi u samom gradu i okolnim jacim selima katastrofalni, i umesto da se izborite za stvari koje jos nisu potonule vi ste se uvatili za davljenika i ne pustate. Umesto da razmisljate o afirmaciji mladih i otvaranje neke visoke skole kako bi zadrzavali mortalitet opstine a ujedno pruziti sansu i talentima koji nemaju finansiskih mogucnosti da se skoluju negde, da stimulacijom naterate ljude da ostanu u ovu opstinu i pocnu da se bave nekom aktivnoscu koja ce ih zadrziti, sport, skolovanje, rad i td.Zamolio bi Gospo-dina/dju da manje gleda filmove vec da gleda sebe i oko sebe al ne daleko .!

    ОдговориИзбриши
  8. Za Marvina:
    E za te pružne prelaze si više nego 100% u pravu ! Ali da ne uplićemo G17 PLUS i naše ministre u to. Dobro znamo ko je za to nadležan, a ja se pridružujem Vašoj brizi za bezbednost saobraćaja u tom delu i ODMAH krećemo sa pričom, akcijom, zadatkom (ili nazovite kako hoćete), da aktuelizujemo ovaj problem i da ga ponovo iznesemo u javnost, ne bi li nadležni preduzeli nešto u rešavanju.
    P.S. Pazite da u povratku sa "puta vina" imate treznog vozača, ako je to moguće !?

    Za Mirka na n-ti:
    Molim Vas objasnite mi šta znači :"otvaranje neke visoke škole kako bi zadržavali mortalitet opštine" ? Stvarno ne razumem. Ako objasnite, pokušaću da Vam odgovorim na komentar.
    P.S. Ako ste slučajno na mene mislili to u vezi filmova, ja odavno nemam vremena za gledanje filmova, a vrlo dobro gledam i vidim oko sebe. Ne brinite, i hvala za pažnju.

    ОдговориИзбриши
  9. "Inače novi put Paraćin - Zaječar planiran je mnogo ranije pre nego je "jednog četvrtka" uveden privremeni organ upravljanja u Negotinu, tako da to nije smišljeno u predizborne svrhe."

    Doktore, nisam ni rekao da je planirano i smišljeno u predizborne svrhe!
    "Koristi se" u predizborne svrhe, a da čak i nema direktne veze sa Negotinom!
    I da ne uvijamo više u oblande, žao mi je, ali moraću da upotrebim malo grublje reči, (a kako bi drugačije i moglo da se nazove): predizborna podvala!
    Malo se osećam poniženim kao građanin ove naše palanke, što se umesto konkretnog programa oporavka i revitalizacije negotinske privrede, korisi par neobavezujućih rečenica, koje su (vidi mimikrije), više vezane za Zaječar nego za Negotin!
    Ovakvo ponašanje g-đe Kalanović samo potvrđuje moju pretpostavku, koliko je državi, G17 i na kraju njoj samoj stalo do Negotinske Krajine! Uzimajući u obzir ovo navedeno, kao i vaš program u šest tačaka, verujem i ne sumnjam da ćete ostvariti samo ovu šestu tačku, koja je direktno u Vašoj nadležnosti i zavisi jedino od Vas lično i Vaše agilnosti.

    ОдговориИзбриши
  10. Za šestu tačku /"zaokruži šesticu", :)/ Vam garantujem. Ali kada sve prođe, pa recimo krajem godine (prvi mogući termin rekapitulacije) sagledamo šta je ko od svih učesnika na narednim izborima sada obećavao i koliko je ko uradio za opštinu Negotin, saznaćemo koliko je kojoj stranci ("gore" u BG) bitan Negotin. Nadam se da se u tome slažemo ?

    ОдговориИзбриши
  11. Doktore kada sam spomenuo mortalitet u kontekstu sa otvaranjem skola i nekakvih stimulacija mladih kako se nebi masovno raseljavali iz opstine, nisam mislio direkno profesionalno vec je normalno da ukoliko u opstini ostaju stari ljudi kao sto je kod nas slucaj ne mozemo ocekivati natalitet. Razmislite kako da nam deca ostanu u Negotinu ?
    Sto se tice filmova mislio sam na ove koji piisu i rezisiraju 19-20-ti vek a zaboravljaju da zivimo u 21-om.
    Vama svaka cast samo napred.
    PS. I nemojte se opustati !!

    ОдговориИзбриши
  12. Doktor rece
    saznacemo koliko je kojoj stranci bitan Negotin .
    Nadam se da se u tome slazemo ?

    EVO JA LICNO SE NE SLAZEM SA TIME .

    I to je politicka demamgogija , glasajte Vi za nas pa cete videti kada mi dodjemo na vlast da ce da bude bolje .

    JA KAZEM , TESKO I TO MNOGO .
    Strankama u Bg je bitan Negotin toliko koliko mogu da uzmu i dobiju od njega , odnosno od svojih pulena koji se nalaze u odredjenim strankama .

    Isti ljudi su na vlasti zadnjih dvadeset godina i u politici .

    Hajde kazite Vi meni sta su dosada te stranke ucinile za Negotin .
    JA CU DA VAM KAZEM , NISTA .
    I kakve je struktura ljudi mu samim strankama niti ce skoro nesto bolje da bude .

    U SRPSKOM narodu postoji mnogo poslovoca koje su apsolutno 100 posto tacne , jedna od njih je i

    OBECANJE LUDOM RADOVANJE .

    Pozdrav
    Sasa Kasapic

    ОдговориИзбриши
  13. Za Mirka "na kub":
    E, sad sam Vas razumeo, i to je u redu. Uskoro ide post o tome na šta ste skrenuli pažnju. Hvala za podršku, i slobodno nastavite da kritikujete i predlažete.

    Za Sašu:
    Saša, mi ne kažemo "glasajte Vi za nas, ...", mi samo navodimo zadatke koje treba rešavati( ima ih mnogo, mi smo odabrali nekolicinu) i koje ćemo mi staviti kao prioritet kada (ako) budemo u vlasti ! Imamo mogućnosti i volje da unapredimo Negotin. Ne znam da li pripadate nekoj stranci, ako ne, odaberite svoju opciju i popravite strukturu te stranke svojim prisustvom i angažovanjem. Vrlo je lagodno samo kritikovati.

    ОдговориИзбриши
  14. Поштовани блогери, част нам је и задовољство да Вас обавестимо да је 10.02.2010. отворен блог “Народна радикална - Страхиња (НРС)”. Држећи да су сви блогери одговорни и озбиљни људи који знају да оцене и процене тежину сваке речи, а имајући у виду да је пред нама Ускршњи пост, у коме се не уздржавамо, да ли је упоште то потребно подсећати, не само од мрсне хране, као телесног поста, већ и од злих мисли, речи и дела, у чему је, заправо, и суштина духовног значаја поста, очекујемо да на овом блогу увек имамо тачне, правдољубљиве и, колико то политичка острашћеност дозвољава, објективне текстове и коментаре.

    Унапред захвалан – администратор блога, Страхиња Ћирић.

    ОдговориИзбриши
  15. Za doktora.
    Pa moramo da se složimo. Kako god da okrenemo, posle izbora i određenog vremena saznaćemo ko je koliko uradio. Nema tu nikakve filozofije, to je neminovan sled stvari!

    ОдговориИзбриши
  16. Doktore svaka Vam cast ! Mogu samo reci da Vam nije nimalo lako ali ipak treba opstati i izdrzati.Prelistala sam sve blogove svih stranaka i mogu reci da je Vas najbolji a lista za odbornike je izuzetna.Da se treba glasati za skolovane,obrazovane i inteligentne ljude onda biste bez premca odneli ubedljivu pobedu ali na zalost to se danas bas mnogo i ne ceni i nije bas pohvalno biti skolovan i obrazovan.Lista vam je sastavljena od akademskih gradjana sa manjim izuzecima ali najaci ste sto se toga tice.SVAKA CAST I SAMO NAPRED,DO POBEDE I ZIVIM ZA NEGOTIN !

    P.S. broj 6 mi je omiljeni broj :))

    ОдговориИзбриши
  17. I ja živim za Negotin pa želim da podržite svakog ko bude osvojio vlast u Negotinu kao što bi učinila Nadica.

    ОдговориИзбриши
  18. Postovani direktore,predsednice,doktore ...kako da Vas oslovljavamo !
    Sada ste jako zauzeti i nema vise komentara ovde i odgovora?!?Ako ,ako ...tako i treba ,spremni da docekate izbore samo steta sto nece biti 6-tog :))
    Srdacan pozdrav

    ОдговориИзбриши