недеља, 13. децембар 2009.

Nije što je naša, ali ...


Snežana Samardžić Marković, ministarka omladine i sporta Srbije, uvrštena je u Osnivački odbor Svetske antidoping agencije (WADA).
Ministarka je ocenila da je njen izbor u Osnivački odbor samo još jedno priznanje za srpski sport.
Kada govori o godini koja je na izmaku, ministarka Samardžić, inače član Predsedništva G17 PLUS, napominje podatak da je ove godine, ponajviše zalaganjem Ministarstva omladine i sporta, izgrađeno ili obnovljeno 170 terena na otvorenom, 40 sportskih hala, četiri bazena i jedno klizalište.
U toku jučerašnjeg dana, u Kladovu, predsednik OO G17 Plus, dr Tihomir Milovanović, imao je sastanak sa uvaženom ministarkom. Tema sastanka bila je sport u opštini Negotin. Tom prilikom dr Tihomir Milovanović detaljno je upoznao ministarku sa delovanjem sportskih klubova u našoj opštini, uslovima rada, finansiranja i uspesima koje klubovi postižu i pored mnogih ne rešenih pitanja u oblasti sporta i fizičke kulture.
Posebno je ministarki napomenut problem nedostatka i lošeg kvaliteta postojećih sportskih terena, a kao ključni problem predstavljeno je stanje negotinske hale sportova (ruinirane prostorije i mokri čvorovi, krov koji prokišnjava, nedostatak grejanja ...).
Ministarka se posebno interesovala za sport u školama i mogućnosti bavljenja sportom u okviru redovne nastave, kao i za kvalitet sportskih rekvizita i opreme.

Ministarka je sa zadovoljstvom prihvatila poziv da poseti Negotin.

Načelno je postignut dogovor da Ministarstvo omladine i sporta finansira sanaciju negotinske hale sportova, te da se sa radovima otpočne čim se steknu vremenski uslovi za takvu vrstu radova !
Očekujemo odmah posle Nove godine dolazak ekipe iz Sektora za upravljanje projektima Ministarstva omladine i sporta, radi procene obima i vrste radova.

Svim aktivnim sportistima, sportskim klubovima i rekreativcima, obećavamo rešavanje problema hale sportova.

7 коментара:

  1. Ne samo Hala sportova gde rade pretezno nebitni ljudi koji inace nemaju gde da se udenu,vec je mnogo bitnije zavrsetak Hale za fizicko u OS Branko Radicevic koja je zapoceta pa stala,zato treba love u pitanju su najmladja deca na kojima treba da ostane ovo drustvo.

    ОдговориИзбриши
  2. Potpuno ste u pravu, to mi je dobro poznato s obzirom da i moja deca pohadjaju nastavu u pomenutoj skoli. Ali, taj problem je u nadleznosti Ministarstva prosvete, pa prema tome kao G17 Plus nemamo prolaz u tom ministarstvu.
    Pitajte one koji bi trebalo da imaju uticaj u Ministarstvu prosvete, ako su u medjuvremenu zavrsili sa formiranjem Izborne komisije i posmenjivali nepodobne direktore skola.

    ОдговориИзбриши
  3. Prle
    Tihi zasto G17+ nepodnese ustavnom sudu zalbu za ponistenje opstinske odluke o placanju izvozenja smeca seljacima Samarinovca.Time su drugi gradjani i seljaci stavljeni u neravnopravan polozaj.Na stranu sto je to zloupotreba sluzbenog polozaja i sto nosi sa sobom i krivicnu odgovornost.Apropo,Rada i vi bi mogli da to zavrsite do izbora pa da cika Buljisi nabijete na nos tu odluku u finisu predizborne kampanje.Neznam cuveni novinar Dragisic dali je pisao o ovome ,verujem da bi bilo objavljeno.

    ОдговориИзбриши
  4. Tu zalbu bi trebalo da predaju Pajta i Uruk,zasto samo Ljubisa i Gencu da neplacaju po 300 din mesecno ,a Pajta i Uruk da placaju kad znamo koliko Pajta duguje za porez i da nema para jer je psenica slabo rodila na njegovih 100ha.

    ОдговориИзбриши
  5. Cuje se po gradu da se otvara neka visa skola u zgradi Timogradnje ,sad ce Tomi da je zavrsi.Gde ja stado ti zavrsi sine

    ОдговориИзбриши
  6. Tico ceka te mesto dir.bolnice
    ps.Suki

    ОдговориИзбриши
  7. Da li se prvi vakcinisu clanovi UO Bolnice.
    Zabrinuti Stubicanac S.

    ОдговориИзбриши