четвртак, 24. децембар 2009.

Šta sadrži vakcina protiv novog gripa

Novartisovu vakcinu "focetria adjuvanted H1N1" mogu primati sve osobe starije od šest meseci.
Jedna doza vakcine sadrži:
Aktivna supstanca: površinski antigeni virusa influence (hemaglutinin i neuraminidaza) soj
A/ California/7/2009 (H1N1) 7,5 mikrograma u 0,5 ml doze.
Adjuvans: (MF59C.1) koji poboljšava imunološki odgovor, a koji u sebi sadrži 9,75 mg skvalena.
Količine su izražene na 0,5 ml doze vakcine.
Ostali sastojci: tiomersal, natrijum hlorid, kalijum hlorid, kalijum dihidrogenfosfat, natrijum hidrogenfosfat dihidrat, magnezijum hlorid heksahidrat, kalcijum hlorid dihidrat, natrijum citrat, limunska kiselina i voda za injekcije.

Važno je znati da su i kod novih vakcina sa adjuvansom virusi uzgajani na jajima, pa ih iz tog razloga ne smeju primati osobe alergične na jaja.

Jedan od sastojaka vakcine je timerozal, koji predstavlja organsko jedinjenje na bazi žive, što kod retkih, ali glasnih "znalaca" pobuđuje sumnju u bezbednost vakcine. Istine radi treba naglasiti da navedeno jedinjenje ulazi u sastav svake vakcine i nije toksičan. Da bi timerozal, ili neko drugo jedinjenje iz vakcine bilo otrovno za ljudski organizam, potrebno je da se odjednom primi 1000 doza!
Bilo je ranije pokušaja da se vakcine naprave bez ove supstance, ali su takve vakcine imale slabije dejstvo i mogle su da se kontaminiraju, te na testovima nisu prolazile "test sterilnosti".

Navedeni podaci su iz uputstva Evropskog komiteta za praćenje pandemije virusa N1H1 (Kopenhagen).

Vaše zdravlje je Vaša briga. Preporučujemo vakcinaciju, a odluka je kao i uvek u životu samo Vaša, individualna.

10 коментара:

 1. Da li je tačno da posle dve godine po primanju vakcine čovek počinje da radi kao Nemac i sluša samo ozbiljnu muziku.Hoće da i mi budemo kao oni e provalio sam ja njih.

  ОдговориИзбриши
 2. Da li vakcinisanjem može da se izbegnu izbori i Ljubiša.Ne
  Zašto da se vakcinišem.

  ОдговориИзбриши
 3. Da li vakcina pomaže od novog direktora komunala i Laleta.

  ОдговориИзбриши
 4. VAKCINA NEĆE POMOĆI NIKOM OD VAS "NAŽALOST" TO ŠTO VAMA TREBA NEMA U NEGOTINU! AKO DOZVOLITE DA OPŠTINU VODE LJUBIŠA;STRAHINJA;DUPE TURS I SLIČNI ::::TEŠKO OVOJ OPŠTINI I STRANCI DS!

  ОдговориИзбриши
 5. Ne, ali pomaže protiv talibana i krastavaca. Onih iz komunala. Otpadne im jezik i crkne tastatura, pa ne znaju posle šta će od besnila.

  p.s.
  dr Tićo, predlažem da malo proverite šta to rade neki "članovi" vaše stranke po internetu. Sumnjam da vam takvi radikalni elementi zaista trebaju, pa čak ni zbog članarine. Šteta je mnogo veća.
  Dobrano razmislite o:
  1. Uvođenju verifikacione reči prilikom objavljivanja komentara (čisto da vas neko ne bi automatski zatrpavao stotinama besmislenih poruka - spamovao)
  2. Uvođenju komentara samo za registrovane korisnike preko google blogger, wordpress, openID i sličnih servisa. Lakše je posle sa "nekima" koji nemaju samokontrolu. Mislim, da im se malo "pročešlja" nalog ... jelte.

  ОдговориИзбриши
 6. Ja sam veliki poklonik teorije zavere, tako da bih zeleo da procitate i ovo , a i da pogledate klipove sve se nalazi na linku
  http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Svinjski%20grip.htm

  ОдговориИзбриши
 7. Анониман је рекао...24. децембар 2009. 09.31
  Ovo je dobro za raspolozenje da se malo smejemo.
  SCHNELL,SCHNELL..HA HA..

  ОдговориИзбриши
 8. Krajnje je vreme da se korigujete i DA SE UZDRZITE od objavljivanja ovakvih komentara, kao ovaj treci od 2o.28 JER TO CE VAM SE OBITI O "GLAVU" 7.3.2O1O.G.
  Namerno se ne potpisujem, jer ja sam vasa SAVEST

  ОдговориИзбриши
 9. Pogledaj dom andjele.
  Neko se ovde oseca ugrozeno.Zar necete na docek u bioskop sa cika Ljubisom.
  ps.voli vas DS

  ОдговориИзбриши
 10. @"Pogledaj dom andjele.
  Neko se ovde oseca ugrozeno.Zar necete na docek u bioskop sa cika Ljubisom.
  ps.voli vas DS " .......
  Sta ovo treba da znaci?? Da nije mozda da se DS treba postideti ovakvog ponasanja?
  Obelodanite nam ovo da znamo sta ovo treba da znaci.Pouzdano znam da svaki kompjuter ima svoju liniju,prema tome na videlo koji su ovi osvetnici,da znamo sta nam se radi.Biti anoniman je nesto drugo.Ponasati se ovako smatra se nepostovanjem naroda i pritisak na narod,bilo sa koje strane da je ovo pisano.

  ОдговориИзбриши