среда, 23. децембар 2009.

DA LI STE VI „PELCOVANI“ !?

U ponedeljak, 21.12.2009. godine, u Institutu za virusologiju, vakcine i serume TORLAK u Beogradu, rekonstruisane proizvodne pogone svečano je otvorio ministar zdravlja Republike Srbije, Prof. dr Tomica Milosavljević.


Ovi pogoni služiće za proizvodnju vakcine protiv gripa, kombinovanje i finalizaciju bakterijskih vakcina, centralnu sterilizaciju proizvodnje navedenih vakcina i punjenje liobif ampula. Ukupna vrednost izvedenih radova je preko 3.500.000,00 eura.
Proizvodnja vakcine protiv gripa u TORLAKU započeće marta 2010. godine, sa kapacitetom do šest miliona vakcina na godišnjem nivou.
Navedenim opremanjem, uz postojeće materijalne i ljudske resurse, TORLAK je svrstan od strane Svetske zdravstvene organizacije (WHO) među 6 najpriznatijih instituta ove vrste u svetu, sa sertifikatom GMP („dobra proizvođačka praksa“).
Navedenom svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik OO G17 PLUS, Dr Tihomir Milovanović, član Upravnog odbora ovog prestižnog instituta.


Inače, predsednik Upravnog odbora je akademik Prof.dr Predrag Peško, a ostali članovi, van instituta, su akademik Prof.dr Vladimir Bumbaširević, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i Prof.dr Vladimir Obradović, direktor Instituta za nuklearnu medicinu u Beogradu.
Direktor instituta je Prim.dr Ranko Dakić.



U narednom postu bavićemo se epidemijom gripa H1N1, i vakcinom protiv novog gripa.
P.S. Naslov nema veze sa pratećim tekstom, primetili ste ?! Naravno, pitanje ima veze sa trenutnom političko - organizaciono - izbornom situacijom u opštini Negotin, i nekim ljudima koji prosto provociraju da im postavimo navedeno pitanje.

6 коментара:

  1. Iako naslov nema veze sa postom,bas je bilo smesno gledati min.Tomicu koji se usrao od str'a dok je prima vakcinu.Kao i da on sam ne veruje u ono sto mu daju,upravo tako je izgledalo.

    ОдговориИзбриши
  2. Šta mislite da li je stvarno primio vakcinu, on i svi oni koji su je navodno primili? Neverujem jer je ta vakcina vrlo problematična pitao sam vrlo ugledne medikuse koji ni da čuju za nju,a naslov je sjajan i odgovara političkoj krizi u gradu pitanje je za većinu političara jel nemaju moral,svaka časr izuzetcima.Koliko dr.Tihomir prima naknadu kao član upravnog odbora torlaka?

    ОдговориИзбриши
  3. Ma kakva vakcina za tomicu, ko zna koji vitaminski koktel je primio za poziranje kai i svi njegovi.Koliko gospodin Tihomir prima za to što je član upravnog dobora torlaka ? Naslov je izmišljen za sve učesnike političkih dogažaja u vreme kampanje za izbore svaka vama čast.

    ОдговориИзбриши
  4. Ma sta lupate,stalno sve vi najbolje znate,zato vam tako i ide.Oni su duzni da narodu daju objasnjenja.Niko nije puskom teran da se vakcinise.Ali ljudi koji imaju plucne probleme,probleme sa srcem ili neke druge hronicne bolesti,los imuni sistem,preporucljivo je.Naravno pre toga se urade neka ispitivanja(informacije),obratiti se ljudima u koje se najvise ima poverenja.Tako se radi ovde gde ja zivim.I ovde kako vidim svi se upoznaju sa situacijom,ali niko se ne istrisa niti na doktore,niti na medicinu,niti ministre.Ja sam odlucujem o svom zivotu i ne moze mi posle biti kriv ni Tica,ni Tomica,ni Janko,ni Marko.Vas problem je sto ste navikli samo da krivite sve redom i bacate ljage na svakoga,a VI...Vi ste najbolji i stvarno me cudi kako to da samo vi licno budete naj,naj i svi su vam krivi za sve.Za takve se kaze:do podne mrzim sve i posle podne opet sve...ja sma najbolji...e malo sutra.Ocisti svoje dvoriste...ugusices se u dzubretu.

    ОдговориИзбриши
  5. Možda bi u taj antigripski koktel trebalo dodati i koju kap vakcine protiv besnila?
    Bogami, u Negotinu bi TAKVA vakcina sigurno imala efekta.

    ОдговориИзбриши
  6. Republicka vlast je obecala transparentnost u radu.Bas me interesuje koliko placaju clanove Upravnih odbora prestiznih instituta?

    ОдговориИзбриши