понедељак, 14. фебруар 2011.

Mladjan Dinkić prihvata odluku o smeni, G17 PLUS ostaje u vladi

Beograd, 14.02.2011. god.

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare, Mlađan Dinkić, lider G17 PLUS  izjavio je da prihvata odluku o pokretanju postupka za njegovo razrešenje sa mesta potpredsednika Vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja.


„Stojim iza svake reči koju sam ovih dana izgovorio i žao mi je što se to predsedniku Borisu Tadiću nije svidelo. Istina je da stanje u državi nije dobro, da imamo ozbiljnih problema u našem društvu i da su neophodne promene“, izjavio je Dinkić.
Mlađan Dinkić je naglasio da postoje brojne lažne optužbe vezane za njega i njegov rad u Vladi i da nekima smeta što je kao ministar uspeo da privuče brojne investitore i otvori nova radna mesta u čitavoj Srbiji.
„ Ako uradim nešto dobro za ovu zemlju, dovedem investitore, potpišem ugovore o dovođenju Fiata, Panasonika, Jure, Benetona, Falkea, Gorenja, nekima smeta zašto ja to promovišem. Napali su me da zloupotrebljavam državni novac u svrhu političke promocije“, izjavio je Dinkić.
Dinkić je rekao da nikada nije bio ljubomoran na svoje kolege da ih je uvek  podržavao i bio ponosan na njihov uspeh, jer je to uspeh cele Vlade.
„Ako će moj odlazak doprineti jačanju Vlade, moj odlazak je opravdan. Nisam uvek bio ministar i ne moram biti, ali ću uvek biti čovek i govoriti otvoreno o problemima. Nikoga se ne plašim, nisam se plašio ni Amerikanaca ni Rusa,  neću se plašiti ni Borisa Tadića, a pogotovo Mirka Cvetkovića“, rekao je Mlađan Dinkić.
On je istakao da su članovi Predsedništva stranke jednoglasno doneli odluku da stranka ostaje u Vladi, ne želeći da ugrozi stabilnost u državi i rad koalicionih partnera i cele Vlade.
„G17 PLUS ostaje da radi najbolje što može u resorima koje je zadužio u korist građana, a ja nastavljam da vodim stranku najbolje što mogu“, istakao je Dinkić.
Mlađan Dinkić izjavio je da i mesto potpredsednika Vlade Srbije ustupa koalicionim partnerima.
"G17 PLUS  neće tražiti to mesto, ustupićemo ga našim koalicionim partnerima“,  rekao je Dinkić.
Prisutnima se obratila i potpredsednica stanke Verica Kalanović rekavši da podnosi  ostavku na funkciju ministra za Nacionalni investicioni plan u Vladi Srbije. Ona je rekla da ostavku podnosi na svoju ličnu inicijativu.
„Ne mogu da prihvatim odluku da oni koji su najvredniji i koji imaju najbolje rezultate, budu kažnjeni“, izjavila je Verica Kalanović.
Sve odluke na Predsedništvu stranke donete su jednoglasno, a tokom narednih dana Predsedništvo će odlučiti o novim kandidatima za mesta ministara u Vladi i obavestiti premijera o tome.
Svi ostali nosioci javnih funkcija iz G17 PLUS ostaće na svojim pozicijama i ova stranka ostaje u Vladi.Нема коментара:

Постави коментар