понедељак, 15. март 2010.

Babin zub, izbori i biranje





Izbori su konačno, neopozivo i regularno okončani. Negotin očekuje "bolju vlast" i "svetliju budućnost". Samo je korak do očekivanog ... Taj korak se zove "biranje skupštinske većine". S obzirom na raspored mandata u političkim strankama i čvrste veze ( gotovo bratske, ili sestrinske) među vodećim strankama, vlast je jasna. Čeka se samo "pritka uz bubanj". Očekujem da buduća opštinska vlast bude formirana u do sada rekordnom roku (mislim na period od uvođenja višestranačkog sistema), a koliko će trajati - "od njih zavisi" !

Opštinski odbor G17 PLUS je i juče (treći put za mesec dana) organizovao besplatni prevoz za tridesetak ljubitelja zimskih sportova do skijališta na Babinom zubu. Skijaše je ponovo poslužilo lepo vreme tako da su uživali u celodnevnom boravku na snegu.

1 коментар:

  1. Slike su prekrasne, pejzaži skoro idilični. Ljubitelji belog sporta su u formi i posle kao što su bili i pre izbora, spremnost da se pomogne u organizaciji ovakvih "izleta", takođe ostaje. Za nas, pripadnike starije generacije glavni utisak je ipak žičara na Babinom Zubu. Koristili je mi ili ne koristili, skijali ili ne. To je jedna od prvih tekovina "naše borbe", prvi dašak Evrope u ovoj zabiti koju volimo jer je naš zavičaj a koja se zove istočna Srbija. Zbog toga ćemo i dalje podržavati one kojima je AKCIJA UMESTO PRIČE a STRUČNOST ISPRED POLITIKE. Da je u prošlosti bilo više ovakvih projekata, bilo bi više mladih u ovom delu Srbije, naše nekretnine bi imale cenu kao ona zaparložena zemlja na Staroj Planini koju su u prošlosti vlasnici poklanjali državi da ne bi plaćali porez, pa se sada gorko kaju. Imali bi posla stočari ivoćari, trgovci i zanatlije. Geografija nije naša maćeha, kako na prvi pogled izgleda. Nudi nam plaže na Dunavu, skijališta na Staroj Planini, banjsku termalnu vodu u Nikoličevu, vodene puteve, plodna polja, rude, vinogorja. Sve u rasponu od oko 100 km. Najzad, svi smo većinski vlasnici svoga mozga, a od 2000.godine i svojih glasačkih listića. Pa, "će vidimo", što bi rekao poznati junak domaćeTV serije. Biće upravo onako kako budemo zaslužili. Tako je i do sada bilio. To je zakon prirode, ma koliko nam se ne dopadao.

    ОдговориИзбриши