субота, 26. јун 2010.

Pobeda malih životnih tema nad visokom politikom

 Beograd, 21.06.2010. god.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izrazio je danas zadovoljstvo pobedom koalicije Ujedinjenih regiona Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije na jučerašnjim vanrednim lokalnim izborima u Boru.


„Mislim da ovi lokalni izbori predstavljaju novinu na našoj političkoj sceni,  jer je ovo pobeda politike malih životnih tema nad visokom politikom. Koncept Ujedinjenih regiona Srbije se zasniva na tome da veća ovlašćenja treba dati lokalnim liderima, ljudima koji su ponikli u gradovima, u selima, i koji treba da dobiju više odgovornosti da vode i sprovode politiku u svom rodnom gradu.  Čini mi se da smo mi ove izbore ubedljivo dobili zahvaljujući  najjačoj listi, imali smo gospodina Blagoja Spaskovskog koji je prvi na listi, kao i tome što se politika Socijaldemokratske pratije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije vrlo dobro dopunjuju. Mi sada osećamo ogromnu odgovornost, i moram da kažem da ću lično učiniti puno napora i svu svoju energiju uložiti da pomognem građanima Bora da u narednim godinama dobiju bolji kvalitet života, da mladi iz Bora prestanu da se iseljavaju iz svog rodnog grada i da mogu posao da nađu u mestu u kome su rođeni, i ono što jeste važno je da su građani i na ovim izborima prepoznali da nije važno šta ko priča, već šta ko radi“, rekao je lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je istakao da je značajno što će Bor dobiti novu topionicu koja će građanima konačno doneti čist vazduh i zdravu životnu sredin, kao i „šansu da buduće generacije imaju više posla.“

„Namera Ujedinjenih regiona Srbije je da u svim gradovima omogućimo više investicija, više posla i da svi ljudi u gradovima u kojima su rođeni mogu da žive normalno kao i mi, Beograđani.  Želimo da u celoj Srbiji damo lokalnim liderima šansu da oni rešavaju lokalne probleme i naravno da im omogućimo da utiču na kreiranje republičke politike u Beogradu. Mi ćemo preuzeti punu odgovornost za vođenje politike  u Boru i očekujem da sa našim partnerima iz republičke vlade napravimo jednu jaku lokalnu vlast koja će omogućiti da građani Bora bolje žive“, poručio je Dinkić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao da su jučerašnji izbori prvi na kojima su ekonomsko-socijalne teme dobile primat nad filozofsko-teorijskim raspravama. „ Ovo je i pouka i poruka koju svi treba na pravilan način da shvatimo, ne samo kada se radi o lokalnim izborima, već i na budućim parlamentarnim izborima. To je dokaz da Srbija postaje normalno političko društvo , gde će osnovni životni problemi građana biti u fokusu pažnje i da se političke stranke moraju prilagođavati toj novoj činjenici“, istakao je Ljajić. 

Predsednik SDPS je dodao da je ta koalicija bila jedina koja svoju kampanju nije bazirala na političkim liderima iz centrala stranaka, već na kandidatima koji će i sedeti u skupštinskim klupama. „Nikome nismo obećavali kule i gradove, mi smo založili svoj autoritet i svoj obraz da ćemo učiniti sve da život u Boru učinimo boljim nego što jeste“, naglasio je Rasim Ljajić. 

Blagoje Spaskovski, prvi na listi „Ujedinjeni regioni Srbije-Socijaldemokrastka partija Srbije- Mlađan Dinkić“ rekao je da su razlog za pobedu te liste kvalitet i rezultati rada njenih predstavnika u prethodnom periodu. „Mi nijednog trenutka nismo ništa obećavali. Naša poruka je bila da birači treba da nam veruju na osnovu rezultata našeg rada. Problemi u borskoj opštini su izuzetno veliki, nama će trebati puno vremena da ih popišemo, a tek iza toga da krenemo  u akciju, ali s obzirom na iskustvo nas trojice, na želju i volju da pokažemo da se može radom promeniti, ja po prvi put obećavam da ćemo sve to uraditi jer nam je to obaveza prema građanima koji su nam ukazali poverenje“, rekao je Spaskovski.

недеља, 20. јун 2010.

Pobeda Ujedinjenih regiona Srbije u Boru

Lista Ujedinjeni regioni Srbije-Socijaldemokratska partija Srbije - Mlađan Dinkić pobedila je na današnjim lokalnim izborima u Boru.

Prema rezultatima Centralnog izbornog štaba sa 85 odsto obrađenih biračkih mesta (41 od 47) Ujedinjeni regioni Srbije - SDPS - Mlađan Dinkić su sa 23.57 odsto glasova osvojili prvo mesto.

Ostali rezultati su:
SRS: 4.36%
VDS: 6.4%
DSS: 4.89%
LDP: 6.37%
DS-SPO-DHSS-VSS: 18.25%
SNS-NS: 17.82%
SPS-PUPS-JS: 12.08%

Izbori na Boru su prvi na kojima su Ujedinjeni regioni Srbije nastupili od osnivanja.